Keresés ebben a blogban

2012. március 31., szombat

Muffin gumicukorral

Ovis buliba készültek a muffinok.

Hozzávalók:

4 tojás
250 g margarin
200 g cukor
220 g liszt
30 g kakaó
1 cs sütőpor

A hozávalókat jól kikevertem, kis kapszlikban megsütöttem. a tetejüket cukormázzal (5 kk cukor 1 kk víz) megkentem és gumicukor-figurákat ragasztottam rájuk.

2012. március 29., csütörtök

Fahéjas csavart

Hozzávalók:

350 ml tej
600 g liszt
80 g cukor
20 g élesztő
1 kk só
50 g olvasztott margarin

A kenéshez:
50 g olvasztott margarin
50 g porcukor
10 g fahéj

A hozzávalókból kelt tésztát készítek (lehet kenyérsütőben dagasztófunkcióval), fél órát pihentetem, vékonyra kunyújtom, megkenem margarinnal, megszórom a cukros fahéjjal, feltekerem, négybe hajtom. Fél óra múlva ismét kinyújtom, margarin, fahéj, cukor, tekerés. 12 csogára szeletelem, a csigákat ellapítom, tengelyük körül megcsavarom, a tetejét tojással megkenem és pihentetés után megsütöm.

2012. március 27., kedd

2012. március 24., szombat

Tavasz-torta

Eszterházy torta, szív formában, halványlila fondanttal, fehér virágokkal és kakaós írókázással.


Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
150 ml tej
150 ml olaj
300 g cukor
300 g liszt
150 g darált dió
1 cs sütőpor

A tojások fehérjét kemény habbá vertem. A többi hozzávalót jól kikevertem, beleforgattam a tojáshabot és 150 fokos sütőben vajazott-lisztezett formában megsütöttem. Három lapba vágtam és rumos krémmel töltöttem meg.

Hozzávalók a krémhez:

4 tojás
200 g cukor
1 dl tej
1 ek rumaroma 
250 g vaj

A tojást a vajjal és a tejjel sűrűsödésig főztem, a vajat kihabosítottam és a kihűlt krémet hozzákevertem.

2012. március 22., csütörtök

Napraforgó torta



Névnapra készült dobos/stefánia torta.
Sunflower cake

A lapok 4x2 tojásból készültek, 26 cm-es formában. A krém 5 tojásból, a hozzávalókat arányosan növelve.
A szírmokat fondatból formáztam, egy éjszaka hagytam száradni. A magok csokilencsének titulált csokicseppek.

2012. március 6., kedd

Kelt csöröge

Hozzávalók:
250 g liszt
2 tojás
50 g vaj (olvasztott)
50 g cukor
10g élesztő
100 ml tejföl
1 ek rum vagy 1 kk aroma
csipet só

a sütéshez olaj

A hozzávalókból tésztát gyúrtam, fél órát pihentettem. Vékonyra (2-3 mm) nyújtottam, derelyemetszővel rombuszokat vágtam belőle, közepükre egy-egy bevágást tettem, amin az egyik végét átfordítottam. Forró, bő olajban sütöttem, tálalás előtt porcukroztam.

2012. március 5., hétfő

Vár torta

Csokoládés-csokoládé-csokitorta.

Castle cake
A lapok csokis piskótából készültek, a krém a maradék narancsos csokikrém csokipudinggal dúsítva (könnyebb és habosabb lett tőle, igaz így már nem jó fondant alá), a burkolat csokigallér módszerrel készült csokilapok.



Először csak simán terveztem, de Főszakács javaslatára odakerült mellé a "fű" és befutotta a repkény is, sokat dobott rajta.

2012. március 4., vasárnap

Túrófánk

Hozzávalók:
250 g túró
250 g liszt
2 tojás
50 g vaj
10 g élesztő
50 g porcukor

olaj a sütéshez

A hozzávalókból tésztát gyúrtam, egy órát pihentettem. 1 cm vastagra nyújtottam, köröket szaggattam belőle, a közepüket is kiszúrtam. Ujjnyi forró olajban sütöttem. Tálalás előtt porcukorral szórtam meg.
Lekvárral és magában is finom.

2012. március 2., péntek

Lila torta

Kb. 40 szeletes, alul (28 cm) narancsos csokoládékrém, felül (18 cm) narancsos túrókrém, cukor és laktózmentes.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...