Keresés ebben a blogban

2012. július 20., péntek

Triplacsokis-marcipános muffin

Hozzávalók 24 db-hoz:

250 g margarin
200 g cukor
4 tojás
250 g liszt
3 ek holland kakaópor
1/2 cs sütőpor

100 g marcipán

A marcipánt 24 darabra vágtam. A margarint a cukorral habosra kavartam, beleütöttem a tojásokat, azzal is jól kikevertem. A lisztet a sűtőporral és a kakaóval elkevertem, majd a masszához adtam. Jól eldolgoztam.
A muffinformába papírkapszlikat tettem, mindegyikbe egy-egy kanál tésztát, egy darab marcipánt,majd befedtem tésztával, úgy, hogy a kapszlik 3/4-ig lettek tele. 200 fokon megsütöttem.

A tetejére csokimázat tettem, majd csokival díszítettem.

2012. július 1., vasárnap

Kakashi torta

Kakashi cake

Sütiszörn szülinapi tortája. Sajnos csak egy estém volt rá, így nem pont olyan lett, mnt amit elképzeltem.
Nem akartam a hagyományos "felfestem a képet" tortát, inkább valami eredetit, így választottam a feje búbját a figurának.


 A haja eredetiben hosszabb, de ahhoz fondantból kellett volna előző este megformázni, hogy kiszáradjon. Így tojáshabból készült a rövidhajú változat.

Belül fahéjas piskóta almakrémmel töltve.

Hozzávalók a piskótához:4 tojás
200 g cukor
100 ml tej
100 ml olaj
150 g liszt
100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1/2 cs sütőpor
1 kk fahéj

A tojásfehérjét habbá vertem, a liszteket a sütőporral és fahéjjal elkevertem. A többi hozzávalót jól kidolgoztam, belekevertem a lisztet, majd a tojáshabot beleforgattam. Kikent-lisztezett formában megsütöttem.
Hozzávalók a krémhez:
4 közepes alma
200 g cukor
1 cs vaníliás pudingpor
300 g margarin

Az almákat meghámoztam, lereszeltem, majd a cukorral feltettem párolódni. Mindíg adtam hozzá egy kis vizet, hogy le ne égjen és pépesre főztem. Felöntöttem, hogy 500 ml legyen, és a pudingporral besűrítettem, kihűtöttem. A margarint kihabosítottam, belekevertem az almakrémet.

A tortát fondanttal burkoltam, a haja tojásfehérje-hab lett.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...