Hozzávalók 24 db-hoz:
250 g margarin
200 g cukor
4 tojás
250 g liszt
3 ek holland kakaópor
1/2 cs sütőpor
100 g marcipán
A marcipánt 24 darabra vágtam. A margarint a cukorral habosra kavartam, beleütöttem a tojásokat, azzal is jól kikevertem. A lisztet a sűtőporral és a kakaóval elkevertem, majd a masszához adtam. Jól eldolgoztam.
A muffinformába papírkapszlikat tettem, mindegyikbe egy-egy kanál tésztát, egy darab marcipánt,majd befedtem tésztával, úgy, hogy a kapszlik 3/4-ig lettek tele. 200 fokon megsütöttem.
A tetejére csokimázat tettem, majd csokival díszítettem.
Keresés ebben a blogban
2012. július 20., péntek
2012. július 1., vasárnap
Kakashi torta
Kakashi cake |
Sütiszörn szülinapi tortája. Sajnos csak egy estém volt rá, így nem pont olyan lett, mnt amit elképzeltem.
Nem akartam a hagyományos "felfestem a képet" tortát, inkább valami eredetit, így választottam a feje búbját a figurának.
A haja eredetiben hosszabb, de ahhoz fondantból kellett volna előző este megformázni, hogy kiszáradjon. Így tojáshabból készült a rövidhajú változat.
Belül fahéjas piskóta almakrémmel töltve.
Hozzávalók a piskótához:4 tojás
200 g cukor
100 ml tej
100 ml olaj
150 g liszt
100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1/2 cs sütőpor
1 kk fahéj
A tojásfehérjét habbá vertem, a liszteket a sütőporral és fahéjjal elkevertem. A többi hozzávalót jól kidolgoztam, belekevertem a lisztet, majd a tojáshabot beleforgattam. Kikent-lisztezett formában megsütöttem.
Hozzávalók a krémhez:
4 közepes alma
200 g cukor
1 cs vaníliás pudingpor
300 g margarin
Az almákat meghámoztam, lereszeltem, majd a cukorral feltettem párolódni. Mindíg adtam hozzá egy kis vizet, hogy le ne égjen és pépesre főztem. Felöntöttem, hogy 500 ml legyen, és a pudingporral besűrítettem, kihűtöttem. A margarint kihabosítottam, belekevertem az almakrémet.
A tortát fondanttal burkoltam, a haja tojásfehérje-hab lett.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)