Leveles, nagyon kakaós csiga.
Hozzávalók:
170 g joghurt
150 ml tej
50 g margarin
100 g cukor
10 g só
600 g liszt
20 g élesztő
a kenéshez
50 g margarin
2 ek kakaópor
10 ek porcukor
A hozzávalókból tésztát dagasztottam, kétszeresére kelesztettem. Kinyújtottam, megkentem az olvasztott margarinnal, megszórtam a kakaós porcukor 2/3-ával, majd feltekertem rúdba, és azt 4 részbe hajtotta. Hagytam kelni fél órát, kinyújtottam, megkentem a maradék margarinnal, megszórtam a maradék kakaós cukorral, ismét feltekertem, 16 részre vágtam, tepsibe fektettem. Hűtőben egész éjjel pihentettem, majd reggel megsütöttem.
Keresés ebben a blogban
2013. április 17., szerda
2013. április 16., kedd
Amerikai palacsinta
Hozzávalók:
1 tojás
20 g vaj
50 g cukor
500 ml tej
300 g liszt
1 cs sütőpor
A hozzávalókat kikevertem, majd pihentetés nélkülvajjal kikent serpenyőben megsütöttem. Mézzel tálaltam.
1 tojás
20 g vaj
50 g cukor
500 ml tej
300 g liszt
1 cs sütőpor
A hozzávalókat kikevertem, majd pihentetés nélkülvajjal kikent serpenyőben megsütöttem. Mézzel tálaltam.
2013. április 15., hétfő
Tavaszi muffinok
Hozzávalók:
4 tojás
250 g margarin
250 g cukor
250 g liszt
1/2 cs sütőpor
3 ek kakaópor
A hozzávalókat jól kikevertem, és muffinformában megsütöttem. 24 db lett belőle. Amikor kihűlt, a belsejüket kicsit kivájtam, és vaníliás krémmel töltöttem.
Marcipánfigurával, fondantvirágokkal díszítettem.
Hozzávalók a vaníliakrémhez:
1/2 cs puding
200 ml tej
2 ek cukor
150 g margarin
A pudingot előírás szerint megfőztem (kicsit sűrűbbre a szokásosnál), amikor kihűlt a margarinnal kihabosítottam.
4 tojás
250 g margarin
250 g cukor
250 g liszt
1/2 cs sütőpor
3 ek kakaópor
A hozzávalókat jól kikevertem, és muffinformában megsütöttem. 24 db lett belőle. Amikor kihűlt, a belsejüket kicsit kivájtam, és vaníliás krémmel töltöttem.
Marcipánfigurával, fondantvirágokkal díszítettem.
Hozzávalók a vaníliakrémhez:
1/2 cs puding
200 ml tej
2 ek cukor
150 g margarin
A pudingot előírás szerint megfőztem (kicsit sűrűbbre a szokásosnál), amikor kihűlt a margarinnal kihabosítottam.
2013. április 14., vasárnap
Finom almás-rácsos torta
Hozzávalók a töltelékhez:
10 alma
ízlés szerint cukor
fahéj, gyömbér
Az almákat meghámoztam, lereszeltem, cukorral és fűszerekkel ízesítettem, majd addig pároltam, amíg a levét elfőtte. Míg hűlt, elkészítettem a tésztát.
Hozzávalók a tésztához:
150 g margarin
200 g cukor
1 tojás
1/2 cs sütőpor
350 g liszt
A hozzávalókból tésztát gyúrtam, a kétharmadát kinyújtottam és egy kapcsos tortaformába tettem. Ráhalmoztam a tölteléket, a maradék tésztából rudakat sodortam és berácsoztam a tetejét. Mandulaforgáccsal megszórtam, és megsütöttem.
10 alma
ízlés szerint cukor
fahéj, gyömbér
Az almákat meghámoztam, lereszeltem, cukorral és fűszerekkel ízesítettem, majd addig pároltam, amíg a levét elfőtte. Míg hűlt, elkészítettem a tésztát.
Hozzávalók a tésztához:
150 g margarin
200 g cukor
1 tojás
1/2 cs sütőpor
350 g liszt
A hozzávalókból tésztát gyúrtam, a kétharmadát kinyújtottam és egy kapcsos tortaformába tettem. Ráhalmoztam a tölteléket, a maradék tésztából rudakat sodortam és berácsoztam a tetejét. Mandulaforgáccsal megszórtam, és megsütöttem.
2013. április 13., szombat
Narancsos-málnás tarte tatin
Készítettem már almásat, epreset, most az enni savanyú narancsból készült egy kis fagyasztott málnával kiegészítve.
Hozzávalók:
3 narancs
20 szem málna
20 g vaj
50 +120 g cukor
3 tojás
100 ml tejszín
160 g liszt
1/2 cs sütőpor
A narancsokat meghámoztam, karikákra vágtam. Egy 26 cm-es tortaforma alját a vajjal vastagon kikentem, cukorrl beszórtam, erre fektettem a narancs karikákat és minden lyukba egy-egy málnaszemet tettem még fagyosan.
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét egy csipet sóval habbá vertem. A sárgáját a többi cukorral kikevertem, hozzáadtam a tejszínt , majd a sütőporral elkevert lisztet és végül a fehérje habot. Az masszát a gyümölcsre öntöttem, 150 fokos sütőben megsütöttem, majd forrón kiborítottam.
Hozzávalók:
3 narancs
20 szem málna
20 g vaj
50 +120 g cukor
3 tojás
100 ml tejszín
160 g liszt
1/2 cs sütőpor
A narancsokat meghámoztam, karikákra vágtam. Egy 26 cm-es tortaforma alját a vajjal vastagon kikentem, cukorrl beszórtam, erre fektettem a narancs karikákat és minden lyukba egy-egy málnaszemet tettem még fagyosan.
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét egy csipet sóval habbá vertem. A sárgáját a többi cukorral kikevertem, hozzáadtam a tejszínt , majd a sütőporral elkevert lisztet és végül a fehérje habot. Az masszát a gyümölcsre öntöttem, 150 fokos sütőben megsütöttem, majd forrón kiborítottam.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)