Keresés ebben a blogban

2014. március 29., szombat

Tavaszi virágos torta

40 fős társaságnak készült szülinapra.
Az alsó szint lúdláb, a középső kávé, a teteje csokitorta.
A virágokat 3 nappal előtte formáztam, hogy kiszáradjanak, és a tortát csak a szállítás napján raktam össze, nehogy a rétegek egymást összenyomják, mert nincs benne merevítés az egyes szintek közt.




Kupolás dobos

Hozzávalók 
8 piskótalap, egyenként sütve 1-1 tojásból
1 adag párizsi krém 250 g vajjal kikeverve
cukormáz a tetejére, csokilapocskák az oldalára.








2014. március 18., kedd

Bounty szelet

Hozzávalók:
400 g kókuszreszelék
200 g cukor
200 ml víz
50 g kókuszzsír
1 ek zselatin
2 ek méz

A tetejére 200 g csokoládé (ét vagy tej)

A cukorból és vízből szirupot főztem, hagytam hűlni a belekevertem  egyenként a mézet, kókuszzsírt,  zselatint, és újra forrásig melegítettem,  majd a kókuszt is belekevertem. Sütőpapírt terítettem egy tepsibe, majd állítható szögletes tortaformába töltöttem a keveréket, kb 1/2 cm vastagon. Egy napig hagytam megszilárdulni (hűtőben). Másnap téglalapokra vágtam és olvasztott csokoládéba mártottam.

2014. március 17., hétfő

Amerikai meggyes sajttorta

Hozzávalók az alaphoz:
200 g darált keksz
100 g olvasztott vaj

Összekevertem, egy piteformába belenyomkodtam, sütőbe tettem. Közben elkészítettem a tölteléket.

Hozzávalók a töltelékhez:
500 g mascarpone
250 g krémes túró 
200 g barna cukor
1 ek vanília kivonat
4 tojás
4 ek meggylekvár (vagy más)

A túrót, mascarponét a cukorral és a vaníliával kikevertem, beleforgattam a tojásokat vigyázva, hogy ne legyen nagyon habos.

Ráöntöttem a tésztára, a tetejére a lekvárt rápöttyöztem és márványosra meghúztam.

Kb. 45 percig sütöttem 150 fokon, amikor a széle barnulni kezdett levettem 100 fokra. A közepe még rezgős volt, amikor kivettem. Lassan jó kihűteni és fogyasztásig hűtőben tartani. Másnap igazán finom.

Forradalmi kása :)

Avagy tejbegríz március 15.-én reggel a Főszakács kérésére.


2014. március 10., hétfő

Babaváró torta

Kolléganőnek utolsó babaázás előtti munkanapjára.

Akkor még nem tudtuk milyen színű legyen, így a díszítés és a tésztája is kék-rózsaszín lett. A krém csokis.

2014. március 9., vasárnap

Horgásztorta

Citromos-gyümölcsös-halas torta, szólt a kívánság a 11 éves szülinapostól. Ez lett belőle:



Narancsos-mandulás piskótát sütöttem, citromos álom krémmel töltöttem.

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
150 g liszt
100 g őrölt mandula
150 g puha vaj
100 ml narancslé
150 g barna cukor
1 cs sütőpor

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét habbá vertem, a sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a vajat, narancslevet, mandulával és sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások habját. Megsütöttem, két lapba vágtam.

Az egyik lapot narancslekvárral megkentem,  köré visszatettem a tortakarimát a szélét körberaktam banán-és eperszeletekkel, majd megtöltöttem a citromos krémmel.

Hozzávalók a krémhez:
250 ml habtejszín
100 g porcukor
450 g tejföl
2 citrom leve és héja
2 cs zselatin fix
6 babapiskóta darabolva

A tejszínt habbá vertem, a tejfölt, citromlevet és héjat a cukorral kikevertem, hozzáadtam a zselatint, majd a habot. Beleforgattam a piskótadarabokat, betöltöttem a tortába, a tetejére rátettem a másik piskótalapot, egy kis krémmel lekentem.

Hozzávalók a díszítéshez:
250 g eper
2 banán
1 ek kókuszreszelék
1 cs expressz tortazselé
100 g natúr marcipánmassza

A széleket piskótamorzsával és színezett kókuszreszelékkel megszórtam, marcipánból megformáztam a horgászt, gyümölcsökből halakat tettem a mederbe, majd kék ételfestékkel színezett zselatinnal kitöltöttem a tómedret.


2014. március 4., kedd

Pillangós torta 3

Csokis piskótát sütöttem 4 tojásból, kettévágtam. Az alsó lap köré visszatettem a tortakarikát, és megtöltöttem a következő krémmel:

Hozzávalók:
200 ml tejszín
200 g cukor
250 g vaj
50 g holland kakaó
50 g étcsokoládé
vaníliás cukor

A kakaóport cukorral kikevertem, a  tejszínnel felforraltam. Apránként hozzáadtam a csokoládét, majd a  vajat, minden adag simára kevertem és hagytam ismét felforrni.
Hűtőfürdőben kihűtöttem, közben gyakran kevergettem, majd kihabosítottam.

A tetejére rátettem a másik piskóta lapot, 1 ek olajjal 50 g étcsokit felolvasztottam, bevontam a piskótát.
Tojásfehérje-írókával, ostyapillangókkal, marcipánvirágokkal és textilpillangókkal díszítettem.

2014. március 1., szombat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...