Ez is a Nők Lapja 14/2012 számában volt Papp Emese, a
Soufflée cukrászának receptjei közt. Kicsit módosítottam az eredetin, ott más gyümölcs volt, és csak egy féle puding. Nagyon egyszerű.
200 g vaj
100 g cukor
200 g liszt
Összegyúrtam,megszúrkáltam, formában kisütöttem.
Hozzávalók a krémhez:
1 cs vaníliás pudingpor
1 cs csokis pudingpor
1 l tej
100 g vaj
6 ek cukor
A pudingokat előírás szerint megfőztem, belekevertem a vajat, magd még forrón felváltva a tésztára kanalaztam, úgy, hogy foltos mintázatot adjon.
Hozzávalók a gyümölcsös réteghez:
1 üveg meggybefőtt
1 cs vaníliás pudingpor
A befőttet lecsöpögtettem, a levét a pudngporral felfőztem, a meggyet belekevertem, majd a puding tetejére kentem.
Hagytam, hogy összeérjen a süti, majd kockákra vágtam.
2012. május 29., kedd
2012. május 27., vasárnap
Fehér rózsa torta
Csokoládé torta, vaníliás piskótával.
A piskóta a szokásos, a krém csokoládé ganache, 50% csokoládé, 50% tejszín, felforralva, majd másnap kikeverve.
A fondantnak nem volt ideje megpuhulni tőle, 2 órán belül megettük.

3 szülinapra készült, az ünnepeltek 104 évesek voltak (együtt).
![]() |
White rose cake |
A piskóta a szokásos, a krém csokoládé ganache, 50% csokoládé, 50% tejszín, felforralva, majd másnap kikeverve.
A fondantnak nem volt ideje megpuhulni tőle, 2 órán belül megettük.

3 szülinapra készült, az ünnepeltek 104 évesek voltak (együtt).
2012. május 19., szombat
Epres tarte tatin
Nagyon kemény, szinte szivacsos epret kaptam, az illata jó volt, de az állaga...
Ez lett belőle:
Ugyanúgy készült, mint az almás tarte tatin, értelemszerűen alma helyett 500 g eper, és fahéj nélkül.
Tejszínhabbal tálaltam.
Ez lett belőle:
Ugyanúgy készült, mint az almás tarte tatin, értelemszerűen alma helyett 500 g eper, és fahéj nélkül.
Tejszínhabbal tálaltam.