Keresés ebben a blogban

2011. január 23., vasárnap

Burgonyfánk és Krumplitallér

Ugyanaz a tészta a sütési módban különbözik.

Burgonyafánk

Hozzávalók:
250 g főtt, áttört burgonya
250 liszt
2 tojás
20 g élesztő
1 dl tej
1 kk só

a sütéshez olaj






Krumplitallér
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, összetörjük, hagyjuk kihülni. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a krumplit, tojást, sót, majd a liszttel tésztát gyúrunk belőle. 1 cm vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Ha krumplitallérokat sütünk, a korongokat tepsibe tesszük, tetejét tojással megkenjük fél órát kelesztjük és sütőben megsütjük.

Burgonyafánkoknál forró olajban, kelesztés nélkül mindkét oldalukat megsütjük. Ez köretnek is adható szószos-szaftos húsok pl. vadas mellé.

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...