Hozzávalók:
40 dkg darált sertésháj70 dkg liszt
2 ek tejfől
1 ek ecet
1 kk cukor
1 kk só
1 tojás
kb 4 dl szódavíz
A hájat 10 dkg liszttel összegyúrjuk, hűtőbe tesszük. A maradék hozzávalókból tésztát készítünk, 15 percig pihentetjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, a hájjal megkenjük, felcsavarjuk, majd 4 részre hajtjuk. Hűtőben 20 percet pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, felcsavarjuk és három részbe hajtjuk, megint pihentetjük. Ezt még kétszer megismételjük. A kész tésztát különböző sós és édes süteményekhez használhatjuk.
Most kosárkákat, hajtókát (párnát) és krémeslapot sütöttem belőle.


A krémeslaphoz a tésztát nagyon vékonyra (kb 2 mm) nyújtottam, villával megszúrkáltam és megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése