Keresés ebben a blogban

2017. február 18., szombat

Csokis gyümülcstorta


 Csokis piskóta:
8 tojás
300 g cukor
200 ml olaj
200 ml víz
50 g holland kakópor
500 g liszt
1 cs sütőpor

Összekevertem, egy 26 és egy 18 cm-es formában megsütüttem, mindkét lapot félbevágtam, megkenten a tetejüket csokisziruppal.



Krém:
500 g mascarpone
250 g krémes túró
600 ml habtejszín
70 g porcukor
10 édesítő tabletta kevés vízben feloldva
2 cs zseatin fix

Alaposan kikevertem, beletettem a  kis darabokra vágott gyümölcsöket, a két-két la pözé töltöttem.






200g fehér szőló
200 kékszőlő
500 g eper
1 őszibarack konzerv
3 szam ringló szilva
200 g fekete áfonya

Egy részét félretettem díszítésnek, a többi apróra vágtam a krémbe. Pár gyümölcsöt csokiba mártottam.


Hagytam dermedni a hűtőben 2 órát, majd mindkét lapot csokival bevontam, egymásra tettem és gyömölcsökkel díszítettem.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...