Hozzávalók:
350 ml tej
100 ml víz
600 g liszt
1 ek cukor
1 tk só
25 g élesztő
A sóshoz:
12 karika szalámi
2 ek ajvar (házi)
4 szelet füstölt sajt
2 ek kakaós porcukor
2 ek fahéjas porcukor
kb. 50 g olvasztott vaj
A hozzávalókból kenyérsütő gépben tésztát készítettem, kicsit hagytam kelni, majd 6 részre vettem. A gombócokat egyesével kinyújtottam 2 mm vékonyra. Az első tésztalapra rátettem a szalámikat, rá a következő lapot, ezt megkentem ajvarral, megint tészta és a sajt következett. A széleit középre 4 részben behajtottam, egy jénai tetejét margarinnal megkentem és arra fordítottam a tésztát, úgy, hogy a hajtott rész került alulra, vajjal megkentem, a tetejét 8 részre bevágtam, és hagytam kelni. A másik három lappal is így jártam el, csak azt vajjal megkentem, és megszórtam a kakaós, a következőt a fahéjas cukorral szórtam meg. Fél óra kelés után sütőben, kb. 30 perc alatt megsütöttem.
Vacsorára el is fogyott.
Nagyon jót választottál! :) A töltött kelt tészták olyan finomak tudnak lenni :D
VálaszTörlésMi is szeretjük! Ezt a fajtát még nem ismertem.
VálaszTörlésGyönyörű és kívánatos, ideröptethetnéd a vacsoraasztalra! :)
VálaszTörlésKüldeném, de elfogyott:)
VálaszTörlésJó döntés volt, guszta lett Nálad is nagyon! Mi is nagyon szeretjük, akár édesen, vagy sósan:))
VálaszTörlésKöszönöm, a receptt is:)
VálaszTörlés