Lemon cake |
2 tojás
50 g olaj
50 g víz
125 g liszt
75 g cukor
1/2 cs sütőpor
A fehérjéket habbá vertem. A sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a vizet és olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojáshabot. Vajazott-lisztezett formában megsütöttem.
Amikor kihűlt visszaraktam köré a tortakarikát, a szélét kiraktam félbevágott babapiskótával.
Kb. 1/2 cs babapiskóta kellett hozzá.
Megtöltöttem a következő krémmel:
2 pohár tejföl
2 citrom leve és reszelt héja
250 ml habtejszín
100 g porcukor
1 zselatin fix
A tejszínt habbá vertem. A tejfölt a cukorral és a citromlével, héjával kikevertem, Hozzáadtam a zselatin fixet, majd a tejszínhabot. Belesimítottam a tortába.
Tálalás előtt a tetejét 250 ml kevés porcukorral habbá vert tejszínnel és pár karika citrommal díszíttettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése