Fernandel |
Hozzávalók a tésztához:
400 g liszt (200 g liszt+200 g update mix)
200 ml tej (zsírszegény)
25 g friss élesztő
100 g cukor (1 kk cukor+100 g cukornak megfelelő édesítőszer. Én 10 g Sweetab-port használtam)
60 g margarin
A cukros tejben az élesztőt megfutattam, a hozzáadtam a lisztet és az olvasztott margarint, jól kidolgoztam. A hagyományos verzióhoz kellett még egy kis liszt, hogy ne ragadjon, az update-hoz egy kis tej, mert nem akart összeállni. A tésztát félre tettem kelni.
Közben előkészítettem a tölteléket.
Hozzávalók a töltelékhez:
2 közepes alma
30 g margarin
1 ek cukor (édesítőszer)
1 kk fahéj
Az almákat meghámoztam, felkockáztam, a margarinnal és a cukorral és fahéjjal megpároltam. A cukormentes verzióhoz kis víz (1-2 ek) is kellett alá. Addig pároltam, míg a levét elfőtte és az almakockák puhák lettek. Félretettem hűlni.
A kenéshez:
50 g margarin
2 ek cukor (édesítő)
2 kk fahéj
A tésztákat 1 cm vastagra nyújtottam, megkentem olvasztott margarinnal, megszórtam cukorral (édesítővel), fahéjjal, rákentem az almatölteléket, szorosan feltekertem, kétujjnyi széles csigákat vágtam belőlük (16 db), és margarinnal kikent tepsibe tettem úgy, hogy összesüljenek. a tetejüket a maradék olvasztott margarinnal megkentem.
Hagytam 15 percet kelni, majd 150 fokos sütőben aranybarnára sütöttem.
Nagyon gyorsan elfogyott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése