Hozzávalók az alaphoz:
200 g darált keksz
100 g olvasztott vaj
Összekevertem, egy piteformába belenyomkodtam, sütőbe tettem. Közben elkészítettem a tölteléket.
Hozzávalók a töltelékhez:
500 g mascarpone
250 g krémes túró
200 g barna cukor
1 ek vanília kivonat
4 tojás
4 ek meggylekvár (vagy más)
A túrót, mascarponét a cukorral és a vaníliával kikevertem, beleforgattam a tojásokat vigyázva, hogy ne legyen nagyon habos.
Ráöntöttem a tésztára, a tetejére a lekvárt rápöttyöztem és márványosra meghúztam.
Kb. 45 percig sütöttem 150 fokon, amikor a széle barnulni kezdett levettem 100 fokra. A közepe még rezgős volt, amikor kivettem. Lassan jó kihűteni és fogyasztásig hűtőben tartani. Másnap igazán finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése