Keresés ebben a blogban

2012. január 22., vasárnap

Kemencés fánk

Indul a farsangi szezon. A hagyományostól kicsit eltérő, kevésbé zsíros, de finom fánk.

Hozzávalók:

500-600 g liszt
180 g vaj
60 g cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
25 g élesztő
250 ml tej
ű


A tejben az élesztőt a cukorral felfutattam, hozzáadtam a tojásokat, a puha vajat, vanyliás cukrot, majd a annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjak. Kétszeresére kelesztettem, 1 cm vastagságúra nyújtottam, majd pogácsaszaggatóval korongokat vágtam belőle. Hagytam még egy órát kelni (a felét a hűtőben tepsin kelesztettem másnap reggelig), a közepét benyomtam (lehet bele tenni 1kk lekvárt is), majd megsütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...