Szintén Papp Emese recept alapján.
Hozzávalók a tésztához (18 cm-es laponként):
2 tojás
40 g cukor
40 g liszt
A hozzávalókból 3 piskóta lapot sütöttem.
Hozzávalók a krémhez:
200 ml víz
150 g cukor
Ízlés szerint porcukor
80 g kakópor
500 g vaj
A vizet a cukorral felével felforraltam, hozzáadtam a kakaóport és 150 g vajat. amikor kihúlt a maradék vajat kihabosítottam, belekevertem a kakaós részt, majd még porcukrot (mi édesen szeretjük a csokikrémet, de ez el is maradhat).
Betöltöttem a tortát, betettem a hűtőbe.
A tetejére:
200 g fehér marcipánból golyókat formáztam, félbevágtam, ráraktam a torta tetejére, majd kakaóporral megszórtam.
A torta oldalát sablonnal, porcukorral díszítettem.
Hű, ez nagyon jól néz ki! Ezt a krémet nem ismerem, de egyszer kipróbálom.
VálaszTörlésNem lehetett könnyű az oldalát dekorálni!
Ügyes vagy!
Köszi Marisz!
VálaszTörlésA krém igazi keserűcsoki ízű. Nálunk édesszájúbbak, de étcsokitajongóknak tökéletes:)