A tortákhoz egy nagy tepsiben sütöttem 4 tojásból piskótalapot, majd 4-4 db15 cm-es kört vágtam ki belőlük, ezek lettek a tortalapok. A fehér torta: vörösbársony - piros piskóta és tejszínes-sajtos töltelék, a krémszínű gesztenyetorta - vaníliás piskóta, tejszínes gesztenyekrém. a barna narancsos csokitorta - kakaós lap, narancsos csokikrém.
A piros laphoz a piskótatésztát ételfestékkel színeztem.
A krémekhez krémalapot készítettem:
Hozzávalók:
250 ml tej
125 g cukor
1 cs vaníliás cukor
50 g étkezési keményítő
250 g margarin vagy vaj.
A hozzávalókból (a vaj kivételével) sűrű krémet főztem, amikor kihűlt a vajjal habosra kevertem.
A gesztenyés krémhez:
100 ml habtejszín
200 g gesztenyepüré
1/2 cs vaníliás cukor
1/2 cs habfixáló
3 ek alapkrémA tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral habbá vertem, a gesztenyemasszát az alapkrémmel kihabosítottam, hozzáadtam a tejszínhabot.
A sajtkrémhez:
100 ml habtejszín
150 g krémsajt
1/2 cs vaníliás cukor
1/2 cs habfixáló
3 ek alapkrém
porcukor, ha szükséges
Ugyanaz az aljárás, mint a gesztenyés krémnél. Kis cukrot még tettem bele.
A maradék alapkrémmel fedtem be a tejszínes tortákat, hogy a fondantbevonat ne lágyuljon meg.
A narancsos csokikrémet a szokásos módon csináltam, csak a tej helyett narancslével, és a lapokat betöltés előtt narancslekvárral kentem meg.
Végül a tortákat fondanttal vontam be és díszítettem. A színeket a gyertyák adták.
Azt a mindenit!! meg sem tudok szólalni!!! gyönyörű lett!!!! Fúú milyen fini lehet!!! gratula :-)
VálaszTörlésKöszi, még éppen, hogy feltöltöttem:))
VálaszTörlésMindenkinek sok boldog szülinapot! Nálunk is egymást érik a szüli- és névnapok. Idén már nem, de jövőre talán én is bevetem a triplatorta-trükköt:-) No és csodásak együtt és egyenként is!
VálaszTörlés