Keresés ebben a blogban

2011. november 13., vasárnap

"A" csokoládékrém

Nekem ez a krém vált be. Finom, jól kenhető, formázható.



Hozzávalók:
3 tojás sárgája
125 g porcukor
1 cs vaníliás cukor
50 g étkezési keményítő
2 ek kakaó
250 ml tej
250 g csokoládé
250 g vaj vagy jó minőségű margarin

A tojássárgáját a cukorral kikevertem, hozzáadtam a kakaót, tejes, keményítőt, az egészet sűrűsödésig főztem, vízfürdőben kihűtöttem. A csokoládét felolvasztottam. A vajat a krémmel elkevertem, hozzáadtam a csokit, majd az egészet habosra kevertem.

Hűtőben szépen dermed. Fagyasztani nem szabad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...