Apple cake |
Hozzávalók a tésztához:
100 g hideg vaj
250 g teljes kiőrlésű liszt
100 g barnacukor /glukonon/nyírfacukor
2 ek tejföl
Összegyúrtam, egy órára hűtőbe tettem, majd egy kapcsos tortaformába kiterítettem, megszurkáltam és félig megsütöttem.
Közben elkészítettem az almatölteléket.
2 kg alma
2 csomag vaníliás pudingpor
600 ml almalé
cukor/édesítő izlés szerint
fahéj
Az almákat meghámoztam, felkockáztam, fahéjjal ízesítettem és a cukorral állni hagytam. A levét lecsöpögtettem, kiegészítettem 600 ml-re, Az almát megpároltam, a levet a pudingporral elkevertem, felfőztem, majd az almát belekevertem. Kicsit kihűtöttem, a tésztára simítottam.
A tetejére
2 tojás
2 ek cukor
2 ek liszt
piskótát kevertem, és a töltelékre öntöttem, majd megsütöttem.
Másnap finom igazán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése