Strawberry cheescake |
100 g hideg vaj
250 g teljes kiőrlésű liszt
100 g barnacukor
2 ek tejföl
Összegyúrtam, egy órára hűtőbe tettem, majd egy kapcsos tortaformába kiterítettem, megszurkáltam és félig megsütöttem.
Közben elkészítettem a sajtkrémet.
Hozzávalók a krémhez:
500 g mascarpone
250 g krémes túró
200 ml tejszín habbá verve
1 cs vaníliás pudingpor
kb. 100 g cukor (vagy édesítőszer)
A tejszínt habbá vertem. A túrót, mascarponét, pudingport a cukorral kikevertem, hozzáadtam a tejszínt. A tésztára öntöttem, és mérsékelten meleg sütőben (elektromos, kb. 120 fok) addig sütöttem, míg a teteje kezdett pirulni. A krém feljön, de aztán lelapul, ez a dolga. :)
Amikor kihűlt megkentem házi eperlekvárral.
Másnapig hűtőbe tettem, akkor volt igazán finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése