Főszakács ezt kérte az iskolai szülinapjára.
Piskóta 4 tojásból, ezúttal szögletes formában, 4 lapba vágtam, belül gesztenye és vanília krém, kívül csokikrém borította.
(Nem kellett volna megkérdezni, milyen krém legyen, csokis, vaníliás vagy gesztenyés?)
A krémekhez először alapkrémet főztem:
500 ml tej
3 tojás
3 ek keményítő
100 g cukor
Összefőztem, kihűtöttem és 250 g margarinnal kikevertem.
Három részre osztottam.
A gesztenyés krémhez 250 g gesztenyepürét kevertem, a vaníliáshoz 1/2 csomag drOetker házi krémes krémport 400 ml tejjel kikeverve, a csokishoz 50 g olvasztott tejcsokit és 1 ek kakaóport.
A külsejére fondant-ot és formázócsokival összegyúrt fondant-ot tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése