Csokis piskóta:
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
100 ml olaj
100 ml víz
1 cs sütőpor
150 g cukor
260 g liszt
40 g holland kakópor
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét habbá vertem. A sárgáját az olajjal, vízzel, cukorral kikevertem, hozzáadtam a sütőporral és kakóporral elkevert lisztet, majd a tojások habját. 26 cm-es kapcsos tortaformában kisütöttem. hagytam kihűlni, majd szeleteltem.
Vaníliakrémet főztem:
500 ml tej
100 g cukor
2 tojás
3 ek étkezési keményítő
Kikevertem összeforraltam, kihűtöttem. Ketté vettem. az egyik felét 150 g margarinnal kikevertem, a másikba
300 ml habbá vert tejszínt kevertem.
A tortát felvágtam, a lapokat zselés meggylekvárral , majd tejszínes krémmel kentem meg. Kívül a vajas krémmel vontam be, majd fondant-nal burkoltam, Formázócsokival díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése