Keresés ebben a blogban

2014. november 22., szombat

Dió-diótorta

Csupa dió!

Diós piskóta, diókrém, dióformában.

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
200 g dió
150 g teljes kiőrlésű liszt
100 ml tej
100 ml olaj
200 g cukor
1 cs sütőpor

Kikevertem, kerek tortaformában megsütöttem. A teteje kicsit púpos lett, ez volt a cél! 5 lapba vágtam,



diókrémmel töltöttem:

300 ml tej
150 g cukor
300 g dió
250 g vaj
rum(aroma)

A diót a cukorral és a tejjel összefőztem, kihűtöttem. A vajat kihabosítottam, a diós massza kétharmadát belekevertem, negyedét külön vettem. A többihez hozzákevertem a maradék diós masszát, jól kikevertem. Megtöltöttem vele a tortát, hűtőbe tettem, majd 1 óra múlva dió formára faragtam, és a félretett vajas krémmel bevontam. Állás után fondantburkolatot kapott, amit dióformára igazítottam és kakaóporral árnyékoltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...