Keresés ebben a blogban

2012. március 29., csütörtök

Fahéjas csavart

Hozzávalók:

350 ml tej
600 g liszt
80 g cukor
20 g élesztő
1 kk só
50 g olvasztott margarin

A kenéshez:
50 g olvasztott margarin
50 g porcukor
10 g fahéj

A hozzávalókból kelt tésztát készítek (lehet kenyérsütőben dagasztófunkcióval), fél órát pihentetem, vékonyra kunyújtom, megkenem margarinnal, megszórom a cukros fahéjjal, feltekerem, négybe hajtom. Fél óra múlva ismét kinyújtom, margarin, fahéj, cukor, tekerés. 12 csogára szeletelem, a csigákat ellapítom, tengelyük körül megcsavarom, a tetejét tojással megkenem és pihentetés után megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...