Keresés ebben a blogban

2012. március 24., szombat

Tavasz-torta

Eszterházy torta, szív formában, halványlila fondanttal, fehér virágokkal és kakaós írókázással.


Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
150 ml tej
150 ml olaj
300 g cukor
300 g liszt
150 g darált dió
1 cs sütőpor

A tojások fehérjét kemény habbá vertem. A többi hozzávalót jól kikevertem, beleforgattam a tojáshabot és 150 fokos sütőben vajazott-lisztezett formában megsütöttem. Három lapba vágtam és rumos krémmel töltöttem meg.

Hozzávalók a krémhez:

4 tojás
200 g cukor
1 dl tej
1 ek rumaroma 
250 g vaj

A tojást a vajjal és a tejjel sűrűsödésig főztem, a vajat kihabosítottam és a kihűlt krémet hozzákevertem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...