Keresés ebben a blogban

2012. október 28., vasárnap

Mézes korongok

Esik, fúj, hideg van, nyugaton már havazik. Télikabát, sapka, sál.
Indulhat a mézes-szezon!

Hozzávalók:
600 g liszt
300 ml méz
250 g cukor
1 cs mézesfűszer
1 ek margarin
2 tojás
1 ek rumaroma
1 kk szódabikarbóna

1 tojásfehérje
150 g porcukor




A száraz hozzávalókat összekevertem, a mézet a margarinnal forrásig melegítettem, belekevertem a leisztes keverékbe, hozzáadtam a tojásokat és jól kikevertem. A masszát hideg helyen 6 órát pihentettem, majd ujjnyi vastagra nyújtottam és korongokat vágtam belőle. A tojásfehérjét a porcukorral 3 percig vertem.
Forró sütőben megsütöttem a korongokat, majd még melegen a cukormázba mártottam. Amikor megszáradtak fémdobozba tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...