Keresés ebben a blogban

2013. április 14., vasárnap

Finom almás-rácsos torta

Hozzávalók a töltelékhez:
10 alma
ízlés szerint cukor
fahéj, gyömbér

Az almákat meghámoztam, lereszeltem, cukorral és fűszerekkel ízesítettem, majd addig pároltam, amíg a levét elfőtte. Míg hűlt, elkészítettem a tésztát.

Hozzávalók a tésztához:
150 g margarin
200 g cukor
1 tojás
1/2 cs sütőpor
350 g liszt

A hozzávalókból tésztát gyúrtam, a kétharmadát kinyújtottam és egy kapcsos tortaformába tettem. Ráhalmoztam a tölteléket, a maradék tésztából rudakat sodortam és berácsoztam a tetejét. Mandulaforgáccsal megszórtam, és megsütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...