Keresés ebben a blogban

2011. április 9., szombat

Kakaós csiga-kalács

 Hozzávalók:
3,5 dl tej
35 dkg liszt
15 dkg tk liszt
2 dkg élesztő
10 + 2 dkg margarin
8+5 dkg cukor
3 ek kakaópor

Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttattam, ezzel, a maradék tejjel, liszttel, olvasztott margarinnal   és cukorral tésztát gyúrtam, kétszeresére kelesztettem.
Mikor megkelt, kézzel vékonyra lapítottam, huzogattam, megkentem olvasztott margarinnal, és cukros kakaóval megszórtam.  Feltekertem, majd csigaaalkra ismét megtekertem, és kivajazott kerek tortaformába tettem, Kissé hagytam még kelni, majd megsütöttem. Szebb a teteje, ha tojással megkenjük, de most direkt tojásmentes kalácsot csináltam.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...