Hozzávalók:
400 g liszt
120 g sertészsír
120 g cukor
1/2 cs szalalkáli
1 tojás
1 dl tej
A zsirt a cukorral kikevertem, hozzáadtam a tojást, tejet, majd a szalalkálival kevert lisztet. Jól összedolgoztam, 4 részre osztottam. Ebból 4 vékony lapot sütöttem. (Törékeny!) Míg a lapok hülnek, elkészítettem a karamellás krémet.
Hozzávalók a krémhez:
400 g kristálycukor
1 dl víz
1/2 ek kakaó
100 g liszt
3 dl tej
250 g margarin
A cukrot a vízzel addig forraltam, míg sűrű karamelloldatot nem kaptam. Ekkor belekevertem a liszttel és kakaóval elkevert tejet, az egészet felfőztem. Mikor kihűlt a krémet a kihabosított margarinhoz adtam.
A krémmel a lapokat megkentem, úgy, hogy a tetejére is jusson. Hütőben 1 éjszakát pihentettem, ekkorra a lapok megpuhultak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése