Treasure chest cake |
Csokis piskóta vaníliás krémmel. Nem túl nagy torta, 15x10x20 cm.
Hozzávalók a piskótához:
100 g étcsoki (reszelve)
150 g cukor
100 ml víz
100 ml olaj
250 g liszt
1/2 cs sütőpor
1 ek kakaópor
4 tojás
A tojásfehérjét habbá vertem, majd a többi hozzávalót kikevertem, a tojáshabot beleforgattam. 32x30-as tepsiben sütöttem, amikor kihűlt 6 darabba vágtam. 43 2-t krémmel töltöttem.
Hozzávalók a krémhez:
2 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
500 ml tej
250 g vaj
150 g porcukor
1 kk rumaroma
2 kk vanília aroma
A tojást, a kristálycukrot, a lsizet az aromákkal kikevertem. A tejet felforraltam, beleöntöttem a keveréket és sűrűre főztem. A vajat a porcukorral kikevertem, a kihűlt tojásos masszával habosra kevertem.
A tortát fondanttal burkoltam, az "aranytallérokon" az ünnepeltek életkora van:)
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés