Keresés ebben a blogban

2014. március 9., vasárnap

Horgásztorta

Citromos-gyümölcsös-halas torta, szólt a kívánság a 11 éves szülinapostól. Ez lett belőle:



Narancsos-mandulás piskótát sütöttem, citromos álom krémmel töltöttem.

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
150 g liszt
100 g őrölt mandula
150 g puha vaj
100 ml narancslé
150 g barna cukor
1 cs sütőpor

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét habbá vertem, a sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a vajat, narancslevet, mandulával és sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások habját. Megsütöttem, két lapba vágtam.

Az egyik lapot narancslekvárral megkentem,  köré visszatettem a tortakarimát a szélét körberaktam banán-és eperszeletekkel, majd megtöltöttem a citromos krémmel.

Hozzávalók a krémhez:
250 ml habtejszín
100 g porcukor
450 g tejföl
2 citrom leve és héja
2 cs zselatin fix
6 babapiskóta darabolva

A tejszínt habbá vertem, a tejfölt, citromlevet és héjat a cukorral kikevertem, hozzáadtam a zselatint, majd a habot. Beleforgattam a piskótadarabokat, betöltöttem a tortába, a tetejére rátettem a másik piskótalapot, egy kis krémmel lekentem.

Hozzávalók a díszítéshez:
250 g eper
2 banán
1 ek kókuszreszelék
1 cs expressz tortazselé
100 g natúr marcipánmassza

A széleket piskótamorzsával és színezett kókuszreszelékkel megszórtam, marcipánból megformáztam a horgászt, gyümölcsökből halakat tettem a mederbe, majd kék ételfestékkel színezett zselatinnal kitöltöttem a tómedret.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...