Narancsos-mandulás piskótát sütöttem, citromos álom krémmel töltöttem.
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
150 g liszt
100 g őrölt mandula
150 g puha vaj
100 ml narancslé
150 g barna cukor
1 cs sütőpor

Az egyik lapot narancslekvárral megkentem, köré visszatettem a tortakarimát a szélét körberaktam banán-és eperszeletekkel, majd megtöltöttem a citromos krémmel.
Hozzávalók a krémhez:
250 ml habtejszín
100 g porcukor
450 g tejföl
2 citrom leve és héja
2 cs zselatin fix
6 babapiskóta darabolva
A tejszínt habbá vertem, a tejfölt, citromlevet és héjat a cukorral kikevertem, hozzáadtam a zselatint, majd a habot. Beleforgattam a piskótadarabokat, betöltöttem a tortába, a tetejére rátettem a másik piskótalapot, egy kis krémmel lekentem.
Hozzávalók a díszítéshez:
250 g eper
2 banán
1 ek kókuszreszelék

100 g natúr marcipánmassza
A széleket piskótamorzsával és színezett kókuszreszelékkel megszórtam, marcipánból megformáztam a horgászt, gyümölcsökből halakat tettem a mederbe, majd kék ételfestékkel színezett zselatinnal kitöltöttem a tómedret.
Nagyon-nagyon jó lett! És biztos, hogy finom volt! :)
VálaszTörlés