Eperkrémes csokoládétortát készítettem, fondanttal vontam be.
Hozzávalók a tésztához:
5 tojás
150 g cukor
125 g liszt
30 g kakaópor
1 cs sütőpor
A hozzávalókból piskótatésztát készítettem, 22x38-as tepsiben sütöttem meg, majd kivágtam a tojásformát és a piskótát kettévágtam. Kartonból 10 cm magasságú keretet csináltam szorosan a piskóta köré, tűzőgéppel rögzítettem és bevonta alufóliával. A formát a piskóta köré tettem, és betöltöttem a krémet.
Hozzávalók a krémhez:
100 g fehér csokoládé
400 g eper
500 ml habtejszín
1 cs zselatin fix
A csokit felolvasztottam, kis tejszínnel elkevertem. Az epreket szeletekre vágtam. A tejszínt a zselatin fixxel habbá vertem (most helyette Qimiq whip-et használtam - cukrászati zselatinos tejszín, kipróbálásra kaptam), belekevertem a csokit, beleforgattam az epreket. A krémet a tortába töltöttem, rátettem a másik lapot, a hűtőben hagytam megkeményedni.
Eperlekvárral megkentem, fondanntal vontam be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése