Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 19., hétfő

Sós ropogós

Finom, nem túl drága és egyszerű rágcsálnivaló, a gyerekeknek nagyon ízlik, már a második dupla adag készült, az első nem érte meg a fotózást.

Hozzávalók:
500 g liszt (másodszorra 150 g teljes kiőrlésű lisztet is tettem bele)
300 g zsír vagy 200 g margarin (én vegyesen használtam)
150 ml tej
1 ek só
2 dkg élesztő
1 felvert tojás a kenéshez
esetleg sajt a tetejére

A hozzávalókból tésztát gyúrtam, hűtőben 1 órát pihentettem, majd fél centi vastagságúra nyújtottam. Tojással megkentem, kb 1 cm széles 10-15 cm hosszú rudakra vágtam, forró sütőben sütöttem meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...