Limara-féle sodort tésztából készült kis módosítással.
Változtattam az eredeti recepten, mert nem szeretem a maradékokat, mit kezdjek pl. 2 ek maradék tejföllel? A saját verzió is finom lett, íme:
Hozzávalók:
1 doboz (175 g) tejföl
150 ml tej
2 dkg (fél csomag) élesztő
1 tojás
1 ek cukor
1 tk só
50 g margarin
600 g liszt
100 g margarin
1 ek liszt
A tészta hozzávalóit egy tálba tettem, robotgép dagasztószárával kidolgoztam, fél órára hűtőbe tettem pihenni. A margarint a liszttel összegyúrtam. A tésztát vékonyra kinyújtottam, megkentem a vajjal, feltekertem, csigát csavartam belőle, visszatettem a hűtőbe. kb 1 óra múlva kinyújtottam, háromszögeket vágtam belőle, az egyik felére nutellát, a másikra párolt reszelt fahéjas-cukros almát tettem, a háromszögeket kiflivé csavartam. Hagytam kelni, majd tojással megkentem a tetejüket, és nem túl forró (150 fok) sütőben megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése