Kaptam egy Ikea szakácskönyvet, onnan a recept.
Természetesen kicsit testre szabva, valamint több és kevésbé édes töltelékkel.
Hozzávalók a tésztához:
40 g élesztő
250 ml tej
500 g liszt
100 g vaj
100 g porcukor
1 tojás sárgája
1 kk só
A hozzávalókból tésztát dagasztottam, kétszeresére kelesztettem, majd vékonya kinyújtottam és megkentem a töltelékkel.
Amíg kelt a tészta elkészítettem a tölteléket:
Hozzávalók a töltelékhez:
100 g marcipán
50 g vaj
50 g porcukor
1 ek fahéj
2 ek tej
A keskeny oldala mentén feltekertem, 10 csigára vágtam, majd megkentem a a tojás felvert fehérjével és barna cukorral meghintettem.
Éjszaka a hűtőben hagytam lassan kelni és csak reggel sütöttem meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése