Santa Claus cake |
Szív formában készült, csokis tejszínhab töltettel, a díszítés tejszínhab és vaníliás krém.
Hozzávalók a tésztához:
3 tojás
50 ml víz
50 ml olaj
100 g cukor
130 g liszt
1/2 cs sütőpor
1 tk vanília aroma
A hozzávalókból piskótát sütöttem, kettőbe vágtam.
Csokis tejszínhab:
600 ml habtejszín
400 g csoki (mikulás)
1 cs zselatin fix
A csokit felolvasztottam, a tejszínnel felforrlatam, majd másnap reggelig a teraszon hűtöttem-fagyasztottam. A torta töltésekor a zselatin fixxel kemény habbá vertem, és a két lap közé kentem.
Kicsit dermedni hagytam a hűtőben. Közben megszíneztem a vaníliás krémet. A szív hegye végét piros krémmel vontam be, a többit alapszínnel. A szája-orra piros, a szeme kék (finn, nem?) lett.
A díszítéshez 400 ml habtejszínt zselatin fixxel habbá vertem, ezzel rajzoltam meg a szemöldök-bajúsz-szakáll-sapka részeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése