Avagy puccos krémes:) Leveles tészta, krémes krém, eper.
Hozzávalók:
250 g hideg vaj
350 g liszt
1 ek cukor
2 ek almaecet
1 kk só
1 dl hideg víz
A vajat a lisztbe forgatva lereszeltem, összeforgattam a liszttel. A hideg vízben feloldottam a cukrot, sót, és elkevertem az ecetet. Ezzel összedolgoztam a lisztes vajat, és a tésztát hűtőben pihentettem 30 percig. 4 részre vágtam, a lapokat kinyújtottam kb. 25x25 cm-es lapora és forró sütőben megsütöttem őket.
300 g epret
felszeleteltem, 16 szemet félretettem a tetejére.
A krémhez
1 cs dr. Oetker krémeskrémet
800 ml tejjel
kikevertem. A lapokat a krémmel megkentem, eperrel megraktam. A tetejét meghintettem az összemorzsolt levágott szélekkel és félbevágott eprekkel díszítettem. Másnap szeleteltem.
Kár, hogy nem előbb találtam rá erre a posztodra.
VálaszTörlésSzinte veled egyidőben készítettem én is a "puccos krémest"- ahogy te nevezed - és alig találtam hozzá receptet. Elmentem a tiédet, ezt is ki fogom próbálni!
Köszi, láttam a Tiédet is, finom lehet.
VálaszTörlés(Én felhívtad a figyelmem a SAD-ra, úgyhogy holnap habos-epres tortát sütök a vendégeknek)