Keresés ebben a blogban

2014. október 19., vasárnap

Audrey Hepburn torta (narancsos marcipántorta)

85. szülinapra készült, a nevet nem én adtam neki:)


Narancsos marcipántortát rejt a külső.

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
100 ml olaj
100 ml víz
1 cs sütőpor
150 g cukor
300 g liszt

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét habbá vertem. A sárgáját az olajjal, vízzel, cukorral kikevertem, hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások habját. 26 cm-es kapcsos tortaformában kisütöttem. hagytam kihűlni, majd szeleteltem.


Hozzávalók a krémhez:

500 ml narancslé
2 tojás
3 ek étkezési keményítő
100 g cukor
250 g vaj
200 g marcipánmassza

A krémhez a narancslevet a tojásokkal, az étkezési keményítővel  és a cukorral kikevertem, felforraltam. Amikor langyosra hűlt kikevertem a vajjal.

A tortát 4 lapba vágtam, kecsit megkentem krémmel, a marcipánt kör alakra nyújtottam, rátettem, majd ismét krém, piskóta, krém, marcipán, krém, piskóta ... következett.

A külsejét vajkrémmel kentem meg és fondant-nal burkoltam. először élő virágot gondoltam rá, de féltem, hogy elhervad, így csináltam pár fondant rózsát és selyemszalaggal díszítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...