Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 30., kedd

Hamubansült pogácsa

Ovis szüreti bálra készült tavaly szeptembrben. Ovónéni vicceen megjegyezte:
- Kérjük a szülőket, küldjenek hamubansült pogácsát!

Kérem, velünk nem lehet kitolni, Ovónéni kérése parancs! Lázasan receptkutkodásba kezdtünk.
Kétféle verzióban készült, egyrészt a net-en talált recept alapján, másrészt egyszerű kenyértésztából.
A tojásosnak nagyon tojásos íze lett, viszont a kenyértésztából készült fincsi!
Egy trükkje van, a hamu nem lehet túl forró, mert előbb ég, mint sül a pogácsa. Áthidalni a rácson elősütéssel, majd a hamuban átpirítással lehet.
Tojásos hamuban sült pogácsa

Hozzávalók:
60 dkg liszt
6 tojás

szódabikarbóna

A hozzávalókat kevés vízzel összegyúrjuk. A lapos, bögreszájú pogácsákat a parázsba tesszük és "pirosra" sütjük. A hamutól lefújva fogyasztjuk.



Hamuban sült pogácsa kenyértésztából:

Hozzávalók:
600 g liszt (lehet benne teljes kiőrlésű is)
300 ml víz
3 ek étolaj
25 g élesztő


A hozzávalókból tésztát gyúrok, kétszeresére kelesztem. Lapos, kb. ujjnyi vastag pogácsákat szaggatok belőle, ismét kelesztem, majd sütöm.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...