400 g liszt
1 dl tej
1 dl víz
2 kk só
2 dkg élesztő0.5 dl olivaolaj
Hozzávalók a töltelékhez:
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma1 kis konzerv paradicsompüré
olivaolaj
bazsalikom
oregano
zsálya
só
bors
Sajt a tetejére
A langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok, meleg helyen kétszeresére kelesztem.
Közben elkészítem a tölteléket, vagyis a pizzakrémet.
A hagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágom, olivaolajon megdinsztelem, kevés vízzel felöntöm, és addig főzöm, míg a víz elpárolog, a hagyma szaftos-pépesre fő. Hozzáadom a paradicsompürét fűszerezem-ízesítem és sűrűre főzöm.
A tésztát 1 cm vastag téglalapba nyújtom, a pizzakrémmel megkenem, feltekerem. A tekercset 12 darabba vágom és kivajazott muffinformába állítom a tekercseket. a tetejüket reszelt sajttal megszórom, majd 160 fokos sütőben megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése