Eredetileg Nevesincs almás volt a neve, de reggeli közben J. elkeresztelte. Úgy indult, hogy fonnyadozott pár alma, amivel valamit kezdeni kellett. Először almás palacsintát akartam, aztán ez a süti lett belőle. Mikor kisült, rájöttem, hogy vaniliaöntet kéne hozzá.
Hozzávalók a tésztához:
3 alma
3 tojás
2 ek cukor
2 dl tej
18 ek liszt
1 cs sütőpor
1 kk fahéj
3 ek vaj
Hozzávalók az öntethez:
1 cs vaníliás pudingpor
8 dl tej
4 ek cukor
Az almákat meghámoztam, lereszeltem, elkevertem a cukorral és a tojásokkal. Hozzáadtam a fahéjat, tejet, olvasztott vajat, majd a sütőporral elkevert liszttel jól kikevertem. Vajazott, lisztezett közepes méretű tepsiben sütöttem megsütöttem, míg a teteje enyhén megpirult.
Az öntethez a pudingport előírás szerint, de 8 dl tejjel főztem meg.
Melegen tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése