Keresés ebben a blogban

2011. február 24., csütörtök

Szalagos fánk

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg margarin/vaj
2 tojássárgája
1 csipet só
kb 1/2 l tej
olaj a sütéshez (kb 1 l)



Az élesztőből, 3 dl tejből, 1 ek porcukorból és 3 ek lisztből kovászt készítünk. A többi cukorral a tojássárgákat elkavarjuk és a kovászhoz adjuk. Jól elkeverjük, beleöntjük az olvasztott vajat, hozzáadjuk a lisztet, jól eldolgozzuk. Ha szükséges tejjel lágyíthatjuk. A tészta lágy kalácstészta állagú legyen.
Letakarva langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán kézzel ujjnyi vastagra szétnyomkodjuk, kiszaggatjuk és még kb 30 percet pihentetjük.
A fánkokat közepesen forró, bő zsiradékban sütjük. A sütést az "alsó" felével kell kezdeni. A túl forró olajban a fánkok közepe nyers marad és nem lesz szalagos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...