Hozzávalók:
1 dl víz
1 dl tej
0.5 dl (oliva)olaj
1 kk só
2 dkg élesztő
40 dkg liszt
8 virsli
tojás a kenéshez
Az élesztőt a langyos tejben felfuttajuk, hozzáadjuk a vizet, olajat, sót és a liszttel tésztát gyúrunk. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát kb 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd 2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat spirál alakban a virslikre tekerjük. A rudakat tojással megkenjük, fél órát kelesztjük, majd kb 150 fokos sütőben megsütjük.
A virsliket hagyhatjuk egészben, de 4-5 darabra vágva kitűnő vendégváró falatokat készíthetünk. Én most fél virsliket csináltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése