Keresés ebben a blogban

2011. január 16., vasárnap

Zabpelyhes meggyes szelet

A "Nagy sütiskönyv gyerekeknek" egy recepje kissé átdolgozva.

Hozzávalók a tetejéhez:
50 g zabpehely
75 g liszt
50 g cukor
50 g vaj




A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük  lisztet, cukrot, zabpelyhet, jól eldolgozzuk, hűtőbe tesszük. Elkészítjük a piskótát.

Hozzávalók a tésztához:
200 g liszt
125 cukor
40 g vaj
1 pohár tejföl
2 tojás
1 kk fahéj
1 kk sütőpor

A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, az olvasztott vajat, majd a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott-lisztezett tepsibe (kb 18x30 cm) tepsibe öntjük.  

A töltelék:
meggylekvár
meggybefőtt

A lekvárt kanállal rápöttyözzük, a tészta tetejébe belekevergetjük, meggyel megszórjuk.
A kihült zabpelyhes keveréket a tetejére morzsoljuk, majd közepesen meleg sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.

Más pikáns lekvárral is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...