A "Nagy sütiskönyv gyerekeknek" egy recepje kissé átdolgozva.
Hozzávalók a tetejéhez:
50 g zabpehely
75 g liszt
50 g cukor
50 g vaj
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük lisztet, cukrot, zabpelyhet, jól eldolgozzuk, hűtőbe tesszük. Elkészítjük a piskótát.
Hozzávalók a tésztához:
200 g liszt
125 cukor
40 g vaj
1 pohár tejföl
2 tojás
1 kk fahéj
1 kk sütőpor
A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, az olvasztott vajat, majd a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott-lisztezett tepsibe (kb 18x30 cm) tepsibe öntjük.
A töltelék:
meggylekvár
meggybefőtt
A lekvárt kanállal rápöttyözzük, a tészta tetejébe belekevergetjük, meggyel megszórjuk.
A kihült zabpelyhes keveréket a tetejére morzsoljuk, majd közepesen meleg sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Más pikáns lekvárral is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése