Keresés ebben a blogban

2011. január 19., szerda

Zebratorta

A receptet a Nők Lapja 2011. 2. számában Lajos Mari konyhájában találtam.

Hozzávalók:

5 tojás
200 g cukor
2.5 dl étolaj
1.25 dl víz
375 g liszt
1 sütőpor
2 ek kakaó
reszelt citromhéj

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vízzel, olajjal és reszelt citromhéjjal. A tojáshabot és a lisztet óvatosan a masszába keverjük. Kettévesszük, az egyik felébe 2 ek kakaót és 1 ek vizet keverünk.
Egy kerek tortaformát kivajazunk, lisztezünk, majd a kétféle masszát felváltva kanalazzuk a forma közepére, mindíg csak a közepére. Ahogy a massza terül és keveredik, az adja a mintát. Én az elején két-két evőkanálnyi, a végén egy-egy evőkanálnyi masszát kanalaztam, így egyenletesebbek lettek a csíkok.
150 fokos sütőben kb. 45 percig sütöttem (tűpróba!).

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a receptet,nagyon finom lett a torta.Érdemes kipróbálni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...