Keresés ebben a blogban

2011. február 12., szombat

Tavaszváró virágos torta

Kislánynak készült 10-szülinapjára. Belül zebratorta, vaníliakrémmel. Kívül fondant bevonattal. A virágokat ételfestékkel színeztem.
A vaníliakrámet a párizsi krém mintájára készítettem.
Hozzávalók:
250 g cukor
250 ml habtejszín
70 g étkezési keményítő
60 g liszt
350 g vaj
vanilia aroma






A cukrot a tejszínnel felforraltam, amikor már 4-5 perce főtt belekevertem a keményítőt, a lisztet, és 10 dkg vajat, ezekkel felfőztem, Vízfürdőben hagytam kihülni. A vajat kihabosítottam, hozzáadtam a keveréket, vaníliaaromával ízesítettem és jól kikevertem.

A torta betöltésénél a púpos részt levágtam (gyorsan eltünt), a tortát 3 lapba vágtam, betöltöttem és bevontam a krémmel.

A bevonatot mogyoróolajjal kentem meg, attól lett szép csillogó.

4 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. azt szeretném kérdezni,hogy áll meg az oldalán a díszítés? mivel ragad oda?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...