Keresés ebben a blogban

2010. december 27., hétfő

Gesztenyepüré torta

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
4 ek víz
8 ek cukor
7 ek liszt
1 ek kakaó

A töltelékhez:
50 dkg (2 csomag) gesztenye massza
1 l habtejszín
2 cs zselatin fix
édesítőszer/cukor ízlés szerint



A tészta hozzávalóiból piskótatekercset sütünk. A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral, vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaót, majd óvatosan a tojások habját. Tepsiben sütőpapírra elsimítjuk,kisütjük, majd a sütőpapírral együtt óvatosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, majd a gesztenyés krémmel töltjük.
A krémhez a gesztenyét 3 dl habbá vert tejszínnel kikeverjük, hozzáadunk 1/2 cs zselatin fix-et. A betöltött tekercset hűtőbe tesszük szilárdulni. Kb. 1 óra múlva  a piskótatekercset vékonyan felszeleteljük. Egy  25 cm-es tortaforma alját és oldalait körberakjuk a tekercsekkel. 5 dl tejszínt 1 cs zselatin fix-el habbá verünk, édesítjük, majd a tortaforma belsejébe töltjük. A tetejére (ez lesz a torta alja) ráhelyezzük a maradék piskótatekercseket, és ismét hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Ha megszilárdult a tortát tányérra borítjuk, a formát óvatosan leemeljük. A  maradék habtejszínt és zselatin fix-et habbá verjük, édesítjük, a tortát ezzel vonjuk be. (A képen bevonás nélkül látható) Tálalásig hűtőben tartjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...