4 tojás
4 ek víz
8 ek cukor7 ek liszt
1 ek kakaó
A töltelékhez:
50 dkg (2 csomag) gesztenye massza
1 l habtejszín
2 cs zselatin fixédesítőszer/cukor ízlés szerint
A tészta hozzávalóiból piskótatekercset sütünk. A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral, vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaót, majd óvatosan a tojások habját. Tepsiben sütőpapírra elsimítjuk,kisütjük, majd a sütőpapírral együtt óvatosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, majd a gesztenyés krémmel töltjük.
A krémhez a gesztenyét 3 dl habbá vert tejszínnel kikeverjük, hozzáadunk 1/2 cs zselatin fix-et. A betöltött tekercset hűtőbe tesszük szilárdulni. Kb. 1 óra múlva a piskótatekercset vékonyan felszeleteljük. Egy 25 cm-es tortaforma alját és oldalait körberakjuk a tekercsekkel. 5 dl tejszínt 1 cs zselatin fix-el habbá verünk, édesítjük, majd a tortaforma belsejébe töltjük. A tetejére (ez lesz a torta alja) ráhelyezzük a maradék piskótatekercseket, és ismét hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Ha megszilárdult a tortát tányérra borítjuk, a formát óvatosan leemeljük. A maradék habtejszínt és zselatin fix-et habbá verjük, édesítjük, a tortát ezzel vonjuk be. (A képen bevonás nélkül látható) Tálalásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése