Keresés ebben a blogban

2010. december 30., csütörtök

Oliebolien (olajbogyó) - Holland gyümölcsös fánk

Pár éve találtam a receptet a net-en, már nem tudom kié, de nagyon szeretjük, finom és gyorsan elkészíthető.

 
Hozzávalók:
3 alma
1 marék mazsola
1 marék kandírozott narancshéj
1 marék kandírozott citromhéj
0.5 l tej
50 dkg liszt
5 tk cukor
0.5 cs élesztő
0.5 tk só
1 tk fahéj
olaj a sütéshez


Az almát apró kockákra vágjuk, a mazsolát vízbe/tejbe/rumba áztatjuk (ízlés szerint).
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a lisztet, fahéjat, sót, alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, kandírozott gyümölcsöket, almát. 1 órán át meleg helyen pihentetjük. Egy serpenyőben 2-3 ujjnyi olajat felmelegítünk, kanál segítségével a tésztából gombócokat szaggatunk az olajba és világos aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...