Keresés ebben a blogban

2010. december 19., vasárnap

Tepertős és vajas pogácsa

 Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 dl tej
15 dkg vaj/margarin
1 kk só
3 dkg élesztő
30 dkg darált tepertő

1 tojás a kenéshez




Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a vajjal, sóval liszttel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, majd a tepertőset tepertővel, a vajasat vajjal megkenjük. Felcsavarjuk, háromba hajtjuk, lenyomkodjuk, hagyjuk kelni fél órát. Ezután újra kinyújtjuk, és még kétszer hajtogatjuk, kelesztjük. Végül kinyújtjuk, a tetejét rácsosan bevagdossuk, pogácsákat szaggatunk, tojással megkenjük és forró sütőben (200 fokos) kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...